Project Archipel

Ukkel

Samen met onze partner LIFE, namen we het voormalige kantoorgebouw van AstraZeneca over in Ukkel. Voortaan zal deze plek ‘Archipel’ heten. Het plan? Het leegstaande gebouw en geasfalteerde parking heropwaarderen tot een fossielvrije en bruisende stadswijk. Met een hoge dosis architecturale kwaliteit en een mix aan functies, zoals het hoort.
Calevoet by Mii X 20201210 001 Eric Bouvier

Een opwaardering van de buurt

De leegstaande site zal plaatsmaken voor een autoluwe woonwijk met circa 126 wooneenheden, waarbij we streven naar een mix aan types: compacte studio's, 1- tot 4-slaapkamerappartementen, ruime hoekappartementen, en penthouses. Daarnaast wordt ook 1.000m² voorzien aan ondersteunde functies: ateliers, werkplekken, ruimte voor vrije beroepen. Alles volgens de principes van passiefbouw, met ondere andere duurzame geothermie.

Het hele terrein van 9.250 m² is momenteel volledig verhard met gebouwen en parking. Het Masterplan van Bogdan & Van Broeck zorgt voor een radicale ommezwaai, met ca 70% ontharding en groen. Dit volgens een kwalitatief dambordpatroon waarbij bebouwing en groene kamers elkaar afwisselen.

  • Calevoet by Mii X 20201210 002 Eric Bouvier
  • Calevoet by Mii X 20201210 013 Eric Bouvier

Knappe ligging

Archipel ligt op een boogscheut afstand van het station Calevoet in Ukkel en verschillende tramhaltes. Een locatie met een duurzaam karakter en een troef voor dit project. Daarenboven is Ukkel al jaren in volle groei en ontplooiing, geprangd tussen Brussel stad en de groene rand met onder andere Ter Kamerenbos. Het maakt van Ukkel een gemeente met grandeur in het Brusselse.

Een steentje bijdragen

Voorlopig huist er in het gebouw een tijdelijke invulling: heel wat vzw's en creatieve bedrijven krijgen er een onderdak, van een koffieshop tot een kostuumatelier. Ook het vaccinatiecentrum van de gemeente Ukkel bevindt zich in het leegstaande kantoorgebouw. In 2021 werden hier bijna 100.000 prikjes gezet. Op die manier proberen we een klein steentje bij te dragen aan ons maatschappelijk engagement en onze missie: het garanderen van levens- en woonkwaliteit, ook voor het project is afgewerkt.

  • Ukkel HR 13
  • Ukkel HR 20

Team: Bogdan & Van Broeck, Omgeving, Dexco, Boydens (in samenwerking met LIFE)

Ontdek meer over Archipel op de projectwebsite!

Samen in de miix

Kriebelt het bij jou om steden en buurten mee vorm te geven? Zit je graag mee aan het stuurwiel van een ambitieus en hartverwarmend team? Piep dan zeker eens in onze openstaande vacatures.

Ik ben benieuwd

Heb je een vraag?

Of heb je zin om even een koffietje te komen drinken? In elk geval: contacteer ons gerust!

Ik heb een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘OK’ te klikken ga je akkoord met onze cookie verklaring.

Werken bij miix?