Poederkot

Herentals

Deze plek vormen we om tot een nieuwe woonwijk met een grote focus op groen en traag verkeer. Het Masterplan van Omgeving voorziet 45 grondgebonden stadswoningen (door onze partner Durabrik) en 107 appartementen, verdeeld over vijf urban villa’s die met hun voetjes middenin een gloednieuw stadspark zullen staan. Voor al je noden hoef je slecht enkele minuten de deur uit met de fiets door de uitstekende ligging in de stad: fossielvrij wonen, zalig leven en een gezellige babbel met de buren op wandel- en fietsafstand van de markt van Herentals.
Poederkot for Mii X Restant010 20201205 003 Eric Bouvier

Groen ingebed

De hele site is omgeven door de prachtige Netevallei. Waarbij we, binnen het project, een groot en nieuw stadsbos aanleggen en overdragen naar stad Herentals van 2,5 hectare. Dat is vergelijkbaar met vijf voetbalvelden. Deze zal ook voor het grote publiek toegankelijk zijn en zorgt samen met de groene vingers tussen de woningen voor groen op maat van iedereen. De voormalige poederhuisjes zullen we opwaarderen tot relicten in het landschap, die verwijzen naar de geschiedenis van de site.

  • Poederkot for Mii X Restant003 20201205 001 Eric Bouvier
  • Poederkot for Mii X Restant010 20201205 011 Eric Bouvier

Hemelwaterneutraal

We houden ook rekening met het steeds veranderende klimaat. Poederkot is een voorbeeld op vlak van goed waterbeheer: met een focus op hergebruik en infiltratie. Zo voeren we geen druppel regenwater naar de riool, maar infiltreert het overtollige water onmiddellijk in de aanwezige zandbodem.


Vlotte mobiliteit

We trekken ook de kaart van slimme mobiliteit en bereikbaarheid. De goede ligging en vlotte verbinding met het centrum van Herentals en het station zorgen voor een Mobiscore van 8/10. Daarenboven leggen we ook zelf verschillende nieuwe fiets- en wandelpaden aan die de ruimere omgeving via onze wijk verbinden met het station.

Team: Omgeving, Bold architecten, META, Arcade

Ontdek meer over Poederkot op de projectwebsite!

  • X poederkot3 1
  • X poederkot1 1

Samen in de miix

Kriebelt het bij jou om steden en buurten mee vorm te geven? Zit je graag mee aan het stuurwiel van een ambitieus en hartverwarmend team? Piep dan zeker eens in onze openstaande vacatures.

Ik ben benieuwd

Heb je een vraag?

Of heb je zin om even een koffietje te komen drinken? In elk geval: contacteer ons gerust!

Ik heb een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘OK’ te klikken ga je akkoord met onze cookie verklaring.

Werken bij miix?